tisdag 26 juni 2007

Midsommar och födelsedag

Årets midsommar firades vid Mårtens föräldrars hus i skärgården (vad jag älskar skärgården!). Det var relativt varmt och strålande sol. Senare fick vi höra att det regnat i både Norrtälje och Stockholm.

Vi tillbringade dagen vid hembygdsgårdens midsommarfirande, där en äldre dam gick runt i folkdräkt och falskt sjöng alla de sånger som det dansas till runt stången. Det var riktigt charmigt.

Vi drack saft och åt bullar sittandes i det gröna gräset (enda till man började känna sig blöt i ändan), köpte lotter utan att vinna något, och hade det allmänt trevligt.

Efteråt åkte vi tillbaka till huset och tog det lugnt, innan det på kvällen blev grillning med jordgubbstårta till efterrätt. Det är ingen midsommar utan gräddtårta med jordgubbar.

Midsommardagen tillbringades i Rimbo hos mina föräldrar, eftersom mamma fyllde år. Lite oväntat dök hela släkten på pappas sida upp, men det var bara trevligt.

Av mig och Mårten fick mamma ett presentkort på Lindex, en bok och ett litet hjärta. Som tur var blev det uppskattat, eftersom hon vägrat berätta vad hon önskar sig var det lite svårt att komma på något. Amanda hade köpt Underbara älskade på DVD, vilken vi såg på kvällen. Det var en otroligt bra och vacker film.

Annars snurrar det runt precis som förut. Enda undantaget är väl att det öppnat en pizzeria vägg i vägg med oss. Vi får väl se hur det slutar.

Inga kommentarer: