måndag 19 mars 2007

Kastrering, jobb, slit och släp

Fredagen och helgen har passerat, nu är det måndag och en vecka kvar till flytten. Spännande.

I fredags var vi till Bagarmossens Djursjukhus och kastrerade katterna. Krumelur var kryptorchid (hade testiklarna i buken) så han fick genomgå en större operation, eftersom de var tvugna att öppna honom. Nu springer han runt med massa stygn. Och eftersom de gärna tvättar varandra, har båda katterna fina strutar på sig. Dessa gör att de fastnar lite överallt, men de blir allt duktigare på att navigera och ta sig fram med dem. Mindre roligt är väl kattsanden som ligger över hela golvet om mornarna. Men om en vecka blir de befriade från dem. Äntligen.

En kryptorchid katt är oftast steril, eftersom testiklarna ligger för varmt i buken, men de har könsdrift ändå (urinmarkering = blä). Och man ska helst kastrera dem, eftersom det är ökad risk för cancer när testiklarna ligger i buken.

I lördags tog jag bilen till Rimbo för ännu en arbetsdagbibblan, varefter jag besökte föräldrarna och plockade upp lite flyttkartonger. Så nu har vi börjat packa lite smått. Mycket kvar dock.

Och igår hyrde vi släp och åkte och hämtade två bokhyllor vi köpt begagnat. De har nämligen slutat tillverka våran serie på IKEA, precis nu när vi vill utöka den. Det blev ett himla bök att få in dem, stora och tunga som bly. Det tog nästan fyra timmar. Tur att vi hade hjälp av svärfar! Tack!

Nu väntar ännu en full arbetsvecka. Sedan blir det annan potatis i nästa vecka. Det ska bli kul.

Inga kommentarer: